fredag 10 april 2009

Säkerhet?

Igår genomgick vi biosäkerhetsträning. Här i USA kan säkerheten ibland vara superviktig, sådär riktigt onödigt hög. Fast bara när det gäller vissa saker, andra saker kan de helt strunta i.

Idag fick vi lära oss att det finns en universitetes policy som säger att man inte får hälla ut någonting i avloppet. Allt ska samlas upp i kärl som hämtas upp. Vi kom in på frågan om man inte får hälla PBS (som är i princip samma sak som saltvatten - dvs helt ofarligt) i slasken. Det fick man inte. MEN om man däremor jobbar med celler och tvättar dem i PBS så är det en helt annan historia. Då räcker det med att man tillsätter bleech och väntar en halvtimma. Sen får man hälla ut det i avsloppet. Så, PBS = Nej! Bleech = Ja! Bleech + celler + PBS = Ja! Och om jag förstått det rätt så åker även antibiotika med ner i avloppet.

En annan sak med säkerhet - vi jobbar på plan tre. Där finns det två nödutgångar, en i varje ände av korridoren vid kontoren. Men det intressanta här är att hela den korridoren är en enda lång brandcell. Så fylls den av rök är vi körda. Men tydligen är det helt regelmässigt, så länge man har sprinklers med ett visst avstånd mellan i korridoren. Och på instruktionerna för om ett larm går igång så är en av punkterna - get your personal belongings. Är det bara jag - men är det inte idiotiskt att uppmana folk som kanske befinner sig i en paniksituation att de ska hämta sina personliga saker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar