tisdag 16 november 2010

Boiling crab och kaffe

Igår var det kräftdags. Egentligen är det inte alls kräftsäong, men en tjej från jobbet och hennes man skulle till en seafood restaurang och vi var inte sena att hänga på. Jag har varit på ett kräftställe här i Houston förut så jag är medveten om konceptet att kräftorna är varma och kryddstarka och att man såklart äter dem med händerna. Skillnaden på detta ställe var att man inte fick kräftorna och potatisen serverad i grytor, utan alla personer fick varsin plastpåse med kräftor. Innehållet hällde man sedan ut direkt på bordet och åt därifrån! Det var nog de minsta kräftorna jag någonsin sett, vissa av dem var t.o.m. mindre än vanliga räkor - men det var galet gott!




Förövrigt har vi fått en ny kaffemaskin på jobbet. Den förra maskinen vi hade var i samma stuk som en Selecta eller Kaffeknappen, fast med sämre ameriskanskt kaffe och sämre kvalitet vilket resulterade i att den stundvis var ur funktion, stundvis fyllde koppen med kaffesump och nån enstaka gång spetsade kaffet med lite plastbitar. Lyckligtvis har vi en ledning som gillar att njuta av sitt kaffe så de har nu investerat i en kaffekvarn, bra kaffebönor samt en ny kaffemaskin. Hurra! Kaffe är faktiskt riktigt gott (vilket är en fras jag sällan haft användning för här i USA)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar