måndag 4 oktober 2010

Bakperiod

Jag har hamnat i en period där jag bakar extra mycket. I fredags gjorde jag knäckebrödet, igår blev det kanelbullar och idag gjorde jag nytt surdegsbröd. Tyvärr ville sig inte surdegsbrödet idag. Jag var ändå sugen på något mörkt bröd, så jag testade att baka ett lingonbröd med natriumkarbonat istället. Jag ville ha ett enkelt recept utan jäst som bara var att röra ihop och slänga in i ugnen. Jag har inte hittat något bra bikarbonatrecept förräns nu. Brödet blev toppen, både saftigt och fiberrikt (så långt ifrån det vita gummibrödet man hittar i affärerna här)!


När jag ändå höll på att baka svenskinspirerat med kanelbullar och lingonbröd, så passade jag även på att koka högrevet jag hade hemma. Jag kokade det i tre timmar med öl, grönsaksbuljong, lök, vitlök, palsternacka, morötter, paprika, små urgulliga chilipeppar jag fått från en kollega och kantareller. Köttet blev så mört att det i princip föll sönder bara man tittade på det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar