När jag precis flyttat hit tog en kompis med mig till en restaurang för att äta kräftor. Till min förvåning var kräftorna både kryddstarka och varma - vilket var gott men helt annorlunda från hur vi tillreder dem i Sverige. Till min glädje hade Ikea kräftskiva i fredags så Philip, Fred och jag drog dit. Förvisso saknades västerbottenostpajen, nubben och snapsvisorna, men å andra sidan fanns det både kräftor tillagade på svensktvis, köttbullar (kanske inte det jag förväntar mig på en kräftskiva), pressgurka och lättöl. Jag kastade mig med glädje och största aptit över kräftorna medans Freds favorit blev pressgurkan och köttbullarna. Han gillade kräftorna men klagade på att det var alldeles för mycket jobb för lite mat (påminner väldigt mycket om en annan person jag känner :p).
Det var även väldigt roligt att höra amerikanarnas livliga diskussioner om ölen som inte innehöll någon alkohol (mindre än 0.5%). Det var faktiskt en amerikansk öl, men att döma av deras förvåning så tolkar jag det som att det inte är ett vida spritt begrepp att dricka öl med knappt någon alkohol i.
De hade faktiskt dekorerat för kräftskiva och för tidiga gäster fanns det både hattar och plastförkläden. Vi kom dock lite sent (nej, jag var som vanligt 10 minuter för tidig, men de övriga kom 20 minuter sent) så vi hamnade lite på andra sidan om där "allt hände".
Det mesta av skräpet är mitt :p
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar