söndag 17 april 2011

Kräftkok på svenskt vis

Jag vet att jag varit ruskigt dålig på att uppdatera bloggen på sistone. Saken är den att jag jobbat supermycket, och när jag är hemma antingen sover jag eller lagar mat eller tränar. Jag vet att jag lovat fler kort från Las Vegas-resan, och det kommer att komma. Jag vet dock inte exakt när.

Jag har som sagt jobbat mycket, men jag försöker att slänga in lite fritid så att jag orkar med allt jobb. I fredags gick några från jobbet och såg Cats med Broadway across America. Musikalen var bra, men jag måste erkänna att jag inte alls såg någon röd tråd i den storyn.

Innan musikalen gick vi ut och åt. Det var då jag fick ytterligare en "fördom" besannad. Här i USA är det vanligt att man enbart äter med sin gaffel och även använder denna som skärverktyg då man vill dela sin mat. Detta har resulterat i att det finns de som inte är vana att använda kniv och gaffel. Till denna skara hör min vän. Det var ytterst fascinerande, och även aningens charmigt, att se honom kämpa med att dela sin mat med kniven. Det hela resulterade i att det flög mat lite hit och dit då han slant med greppet.

Idag gick jag upp vid sex för att hinna med en timme på gymmet innan det var dags att jobba (hemifrån som tur var). Efter sex timmar var dagens arbetspass över och jag begav mig till en kollegas hus, tillsammans med 20 pounds levande kräftor som införskaffats tidigare samma dag av min favorit vietnames. Imorgon skall vi nämligen ha svensk kräftskiva med gänget från labbet!



Det tog närmare tre timmar att koka alla kräftor. Då vi inte hittade några dillkronor fick det räcka med dillfrön, jag tror att jag köpte upp affärens förråd med dillfrön. Tyvärr blev det för lite spad för att täcka kräftorna. Vi åkte och köpte mer dillfrö, men dessvärre var vi så trötta på kvällen att vi glömde bort att jag hade dem i min bagagelucka (och numera i mitt kök).

Vi hade även lite problem med att skölja dem då det blev stopp i den ena diskhon. Vi löste detta med att pytsa över dem i grytor och skölja dem lite i taget. När kräftkoket var klart passade vi även på att leka rörmokare. Skurken i dramat var några gamla morotsskal som låg och semestrade i röret.



Självfallet bar det även av till Ikea för införskaffande av diverse svenska produkter såsom Fläderbärssaft, ost, kaviar, påskmust och kokosbollar. Dock däg tydligen inte de svenska namnen, och de två sistnämnda produkterna hade döps om till "Easter soda" och "Cocosball"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar