onsdag 29 september 2010

Surdegsbröd

Jag hade gett mig fasen på att baka mitt surdegsbröd igår kväll. Tyvärr var jag egentligen för otålig och min surdeg var inte riktigt färdig (trots att jag använder ekologiskt mjöl så är den väldigt segstartad). Men inte låter jag en sån liten petitess stoppa mig :p Det är första gången jag bakar surdeg, och som vanligt "misslyckas" jag totalt med att följa receptet både vad det gällde surdegen, jästid och ingredienser. Passade på att använda brödsirapen min underbara pojkvän tagit med från Sverige, och så spetsade jag degen med jästslatten från en av veteöl jag hade hemma. Resultatet av mitt labbande blev riktigt bra (bild uteblir eftersom jag nästan lyckats klämma i mig allt redan :p). Nästa gång ska jag dock leta i skåpen och se om jag kan hitta en jutjärnspanna att baka i.

2 kommentarer:

  1. Bild på limpan? eller du kanske redan ätit upp den

    SvaraRadera
  2. Får bli nästa gång, den är nästan helt slut nu :p

    SvaraRadera