lördag 12 december 2009

Världens godaste bröd

Jag måste bara ta en paus i mitt filmtittande för att berätta om världens godaste bröd jag just tog ut ur ugnen. När jag zappade igenom alla kanaler på TV för nån dag sen såg jag några minuter ur ett kockprogram, minns inte vilket. I detta bakade de bröd och kocken gjorde något så märkligt som att lägga in en hel brie i brödet. Idéen har legat och grott i mitt bakhuvude, och så kom jag på att jag av en ren slump köpt en brie för några dagar sen och jag var bara tvungen att pröva.

Jag gjorde en vanlig deg för vitt bröd och lät den jäsa en timme. Sen knådade jag den och plattade ut den och la dit brie, skivad vitlök, färsk rosmarin samt ringlade över lite honung. Sen vek jag degen över fyllningen så att det på utsidan såg ut som ett vanligt bröd. Ovanpå strödde jag färsk rosmarin, flingsalt och så hällde jag på lite olivolja. Jag lät det jäsa i 40 minuter och hade det sedan i ugnen på 375 F i 35 minuter. Galet gott blev det! Så gott att jag blev så stolt över mig själv att jag var tvungen att blogga om det :p

4 kommentarer:

  1. Marknadsförs som "Karins hälsobröd"?

    SvaraRadera
  2. Haha, i USA skulle jag nog kunna komma undan med det eftersom det är hembakt o hade både honung och vitlök i :p

    SvaraRadera
  3. Känns som om det måste ätas direkt ur ugnen, eller är det gott dagen efter också?

    SvaraRadera
  4. Det är definitivt godast direkt ur ugnen, men om man micrar det en stund dagen efter är det fortfarande väldigt gott.

    SvaraRadera