söndag 29 november 2009

Thanksgiving

I torsdags hade vi Thanksgivingmiddag här hos oss. Alla gäster tog med sig en maträtt, vilket resulterade i kopiösa mängder mat. Självfallet slängde vi svenskar, Philip och jag, ihop en svensk glögg som välkomstdrink. Om jag får säga det själv så blev glöggen riktigt lyckad - den bestod av en flaska rödvin, en flaska alkoholfri glögg och brännvin som över natten kryddats med kanlestänger, nejlikor och ingefära. Glöggen togs emot med blandade känslor - vissa personer smög ut i köket och hällde ner den i vasken när de inte trodde att jag såg, andra gömde den på halvdolda platser i rummer, och vissa kom och bad om påfyllning flera gånger om.

Såhär såg vårat Thanksgivingbord ut (inte helt traditionellt, och jag var väldigt besviken på att de inteanvände en elektronisk kniv för att skära upp kalkonen, utan här var det djungelnslag som gällde):





Egengjord glögg, potatis- och majrovagratäng, skinka, kalkon, broccoli- och ostgratäng, deviled eggs, ostpotatis, couscous, äppel- och tranbärspaj, stuffing och hembakt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar