lördag 28 maj 2011

Dallas

Så, förra helgen begav vi oss på en utflykt till Dallas. Som ni vet så älskar jag att göra saker som man ser på film. Därför var jag överlycklig när vi planerade vår resa och la in ett besök på Medieval times samt ett besök på Six Flags Over Texas.

Fredagskvällens middag blev alltså på Medieval Times. Allt går självfallet i medeltida anda med riddare, hästar, turneringar och mat man äter med händerna.


Det kändes dock som att målgruppen var lite yngre då det var ganska mycket historia (d.v.s. prat) och mindre handling. När riddarna sedan slogs var det definitivt inte det bästa skådespel jag sett. Det räckte med att ena riddaren stötte med sitt svärd i luften en meter ifrån motståndaren, för att denna skulle kasta sig på marken och skrika i vånda.

Maten serverades på plåttallrikar, och man fick självfallet inga bestick.


Menyn såg ut som följande:
* Tomatsoppa och vitlöksbröd
* En halv kyckling
* Revbensspjäll
* En halv ungsbakad potatis
* Äppelpaj

Och självfallet skall alla ha fina papperskronor på sig.

Följande dag såg det till min besvikelse ut att bli regn och åska. Eftersom Six Flags stänger sina åkturer om det är dåligt väder velade vi om vi skulle åka eller ej. Efter en stunds konsultation med min Iphone valde vi trots allt åka. Och tur var det, för det kom inte en droppe på hela dagen vi var där.

Vi åkte alla stora attraktioner de hade, och hade självfallet den obligatoriska lunchrasten med corndogs.


Min absoluta favoritattraktion, inte bara här på Six Flags utan nog bland alla jag någonsin varit på, var New Texas Giant. Det är en gigantiskt bergodalbana i trä som är bygd med väldigt många stup och tunnlar. Fascinerande hur alla vet att det inte finns en chans att man kommer att slå i huvudet, men att vi ändå alla hukade oss då vi närmade oss en tunnel.


Jag vet inte om de haft en annan skylt förut och att folk hotat att stämma dem för att de "diskriminerar", eller om de helt enkelt valt det säkra före det osäkra och skrivit denna diplomatiska skylt rörande regler för Texas Giant:

Några godbitar från skylten är:
* If your physical characteristics (aka - du är för tjock) prevent the lap bar from functioning properly, you will not be permitted to ride.

* Guest must have at least two legs (MINST två ben?) with lower extremities above ankle on both legs in order to ride.

* Guest with prosthetic limbs may not ride. (hur är det med löständer då?)

Sen på kvällen blev det Vietnamesiskt till middag. Vi var hungriga, och beställde som alltid in för mycket mat (som var supergod!)

(Vi var bara 4 personer som skulle få i oss detta)

Japp, ni ser rätt. Den brun-gråa sörjan i vänstra hörnet är havssniglar (det finns nog ett mer korrekt namn).


Min kompis var sablans envis på att suga ut sniglarna. Ibland satt de lite hårdare än vanligt, men hon vägrade ge upp. Hon tog fram en tandpetare och började att peta på köttet samtidigt som hon säger "I know you are in there. I can see you!", sedan suger hon tills hon blir helt röd i ansiktet. När snigelköttet tillslut släpper och hamnar i hennes mun sprider sig ett belåtet leende över läpparna. Triumf!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar