torsdag 12 maj 2011

Bristande ingenjörskonst

Efter en lång tids väntan (två år) har vi äntligen fått ett större konferensrum på jobbet. Det finurliga är att det finns en vikvägg i mitten som man kan använda för att dela av rummet till två små mindre rum. Eftersom vi trots allt fortfarande befinner oss i USA så saknar rummet fönster, trots att övriga byggnaden byggts med mycket ljusinsläpp i åtanke.

Idag hade vi vårat gruppmöte i den ena halvan. Presentationen innehöll en del mörka bilder och för att se bättre så släckte vi lampan. Sekunder senare tändes ljuset helt mirakulöst igen. Återigen släckte vi lampan, och återigen tändes det lika snabbt igen. Det var då vi insåg att det var en annan grupp som jobbade i den andra halvan av det avskärmade rummet, och idiotiskt nog så är lamporna inte separerade. Detta innebar att stackarna i det andra rummet helt plötsligt befann sig i totalmörker då vi släckte för att se bilderna bättre.

En annan rolig detalj med detta nya konferensrum är att vikväggen inte kan flyttas manuellt utan endast kan flyttas med hjälp av två nycklar. Dess två nycklar skall vridas om samtidigt (ungefär som när man ska avfyra en missil eller atombomb), och är lokaliserade på varsin sida om väggen. Detta innebär att man dels behöver vara två personer då man vill separera av rummet, samt om man endast har en uppsättning nycklar som en person ansvarar för så måste denna person sen gå ut ur ena rummet, gå runt allt för att sedan gå in i det andra rummet och hämta nyckeln. Ingenjörskonst på hög nivå!

Igår kväll var jag och såg Kylie Minogue. Det var riktigt kul att se henne, och hon hade en grym show med massa dansare och galet många klädbyten. Det som förvånade mig lite var att detta är första gången någonsin som hon är i Houston, och trots detta var det på en ganska liten lokal som inte ens kändes full. Rusko spelade här i Houston i helgen, ochså på en mindre klubb. Jag hade velat se honom men biljetterna tog slut veckan innan. Jag var faktiskt lite förvånad att hans biljetter tog slut, men att Kylie inte verkade vara slutsåld.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar